Fakta om Boden

Här bor drygt 27 500 personer. Kommunens yta är ca 4 600 km². Boden har småstadens charm och fördelar med närhet till det mesta kombinerat med god service. Karaktäristiskt för Boden är de omgivande bergen, älven och det unika friluftsområdet Björknäs, som ligger mitt i staden.

Boden erbjuder mängder av högklassiga aktiviteter för den som vill sporta, fiska eller bara ströva i naturen. På Björknäs finns ett utebad, ishall, familjecamping, idrottsplats med fotbollsplaner, allvädersbanor och tennisbanor. Vintertid finns ett rikt utbud av elljusspår, slalombackar, skoterleder, m.m. Rik kultur, vacker natur och hantverk av hög klass är övriga delar av utbudet.

Attraktioner i toppklass
Boden har två attraktioner i toppklass för den som älskar att bada, det tempererade utebadet på Bodens Camping och Bad och familje- och äventyrsbadet NordPoolen, omtalat över hela landet.

Det finns även flera fina badplatser med sandstränder runt omkring Boden. Golf, fiske, ridning, trav, jakt, kanoting och massor av spännande äventyrsarrangemang är ytterligare anledningar till ett besök.

Vill man ha full fart så ska man besöka Western Farm. Där möter man cowboys, revolvermän och glädjeflickor. Man får vara med om fartfyllda stuntshower och happenings efter bygatan.

Viktig militärstad
Boden är Sveriges största och viktigaste militärstad med anor från sekelskiftet. Ända tills för några år sedan var de militära anläggningarna i och kring Boden topphemliga. Rödbergsfortet hade många hört talas om, men få hade sett det inifrån.

Nu kan man besöka Rödbergsfortet och få se hela anläggningen som är insprängd i ett berg. Rödbergsfortet och Försvarsmuseet är väl värda ett besök.

Evenemang
Boende
Aktiviteter
Bokningsvillkor
Logga in